Thread Rating:
  • 151 Vote(s) - 2.94 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hadislerdeki Kıyametin Büyük Alametleri
Oku-1 
Hadislerdeki Kıyametin Büyük Alametleri

Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

“İnsanların hesaba çekilmeleri yaklaştı. Hal böyle iken onlar gaflet içinde yüz çevirdiler! Rablerinden kendilerine ne zaman bir uyarıcı gelse onlar bunu alaya alarak, kalpleri eğlenceye dalarak dinlediler!”

Enbiya Suresi 1, 3

Allah’ın rahmet ettiği kimseler hariç, insanlar kıyamet saatinden, alametlerinden ve dehşet verici hallerinden gafildirler. Geçici bir meta olduğu halde dünya onları kendine kul etmiş ve Allah’ın affına güvendirerek onları kandırmıştır. Bu gaflet hali, güneşin battığı yerden doğuşuna dek insanlıkta devam edecektir.

Güneş batıdan doğduğunda ise yeryüzünde bulunan herkes iman edecektir. Fakat o gün öyle bir gündür ki; daha önce iman etmemiş yahut imanında hiçbir iyilik kazanmamış olanlara iman etmeleri asla fayda sağlamayacaktır. Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ şöyle buyuruyor:

“Şüphesiz ki, bu kitap aklı olan yahut hazır bulunup kulak veren herkes için bir öğüttür.”

Kâf Suresi Suresi 37

Umulur ki, Allah (Azze ve Celle) bu kitapla fayda hâsıl eder. Kitabı aşağıda belirtilen bölümlere ayırdım:
1) Mesih Deccal
2) Abdullah’ın oğlu Muhammed Mehdî Aleyhisselam
3) Allah’ın Nebisi Meryem oğlu İsa Aleyhisselam
4) Ye’cuc ve Me’cuc
5) Güneşin Batıdan Doğması
6) Dâbbe’nin Çıkışı
7) Duhan (Duman)
8) Üç Adet Yere Batırılma Olayı
9) İnsanları Mahşer Meydanına Toplayan Ateş

Allah-u Teâlâ’dan bu ameli kendi vech-i kerimi için halis kılmasını, bununla Müslüman kardeşlerime fayda sağlamasını diliyorum. En son duamız:

HAMD ÂLEMLERİN RABBİ ALLAH’A MAHSUSTUR…

Huzeyfe bin Yeman (Radiyallahu Anh) şöyle demiştir:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bizim aramızda ayakta durdu. Durduğu yerde, tâ kıyamete kadar olacak hiçbir şey bırakmadan hepsini söyledi. Bunları bilen bilir, bilmeyen bilmez. Ben bir şeyi unuttuğumu sanırdım. Sonra, bir adamın kaybolan birini daha sonra gördüğünde tanıdığı gibi ben de o şeyi hatırlardım.”

Ebu Davud 4240

Ebu Zeyd Amr bin Ahtab (Radiyallahu Anh) şöyle demiştir:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), olmuş ve kıyamete kadar olacak her şeyi bize haber verdi. Onları en çok bilenimiz, en iyi ezberleyenimizdir. Diğer bir rivayette Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle demiştir:

“Cennet ehli cennete, ateş ehli ateşe girene kadar her şeyi bize haber verdi.”

Müslim 2892/25
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)